Latgales dati
Dzimis 1642. gada 17. decembrī.
Katoļu garīdznieks.
Itāļu jezuīts. Romas katoļu baznīcā tiek godināts kā svētīgais.
Nokārkls (2016): "Mūsdienās Rēzeknes novada Pušas Vissvētās Trīsvienības baznīcas labajā sānu altārī redzama glezna, kurā attēlots garīdznieks ar rokā paceltu krucifiksu. Gleznas audeklu daļēji nosedz metāla riza, kurā ir atveidots priestera ietērps – sutana, mežģīņota komža un stola, bet garīdznieka galvu ieskauj zeltīts nimbs ar stariem. Tas ir svētais Francisks de Hieronimo."
"1807. gada aprīlī Daugavpils jezuītu baznīcā ar trīs dienas ilgušām svinībām aizsākta publiska de Hieronimo godināšana. Tajā iekārto svētīgā altāri, kurā novietots viņa attēls, un pavisam drīz sāk izplatīties ziņas par daudzajām žēlastībām, ko ticīgie saņēmuši pēc vēršanās pie jaunā aizbildņa, kas šajā laikā kolēģijas annālēs tādēļ ir latīniski nodēvēts par “thaumaturgus Duneburgensis” jeb par Daugavpils brīnumdari. De Hieronimo kults Daugavpilī pastāv trīs nākamos gadus, un ir pamats domāt, ka pilsēta tobrīd bija vienīgā vieta visā Austrumeiropā, kur svētīgais godināts šādā statusā".
Miris 1716. gada 11. maijā.
Atsauces
  • Nokārkls, R. “Jezuītu svētie, svētīgie un godājamie Latvijā 17.–19. gadsimtā.” Grām.: Reliģiski - filozofiski raksti. XXI. Rīga, 2016. 94.-113.lpp.